Vahvista viestintästrategiaasi mediaseurannan avulla

Olitpa sitten pienen tai suuren organisaation viestintäosastolla, mediaseuranta on tärkeä osa päivittäistä rutiinia. Mediaseuranta auttaa sinua saamaan yleiskuvan siitä, mitä organisaatiostasi sanotaan ja kirjoitetaan, jotta voisit ymmärtää viestinnän vaikutuksen. Seuraavassa esitetään viisi tapaa, joilla voit käyttää mediaseurantaa viestintästrategiasi vahvistamiseen.

Mediaseurannalla saat yleiskuvan siitä, mitä yrityksestäsi sanotaan ja kirjoitetaan mediassa, ja ennen kaikkea siitä, mitä asiakkaasi ja sidosryhmäsi sanovat. Mediaseuranta on kuitenkin muutakin kuin päivittäinen katsaus, joka toimitetaan sähköpostilaatikkoosi. Mediaseurannan tarjoamia tietoja voidaan käyttää viestinnän vaikuttavuuden parantamiseen.

Asiakkaamme käyttävät mediaseurantaa monin eri tavoin, ja on monia syitä, miksi mediaseurannan tulisi olla osa myös sinun viestintästrategiaasi. Tässä on ideoita, kuinka voit käyttää mediaseurantaa päivittäisenä työkaluna viestinnän jatkuvaan parantamiseen.

1. Hyödynnä ajankohtaista agendaa merkityksellisellä viestillä

Mediaseuranta pitää sinut ajan tasalla, mitä organisaatiosi tai liiketoimintasi kannalta merkityksellistä mediassa tapahtuu. Ja olipa ensisijainen tehtäväsi sitten asialistan määrittäminen lehdistölle tai syvällisen sisällön luominen omaan blogiisi, voit käyttää seurantaa merkityksellisen ja ajankohtaisen sisällön luomiseen.

Mediaseurannan avulla voit pysyä ajan tasalla ajankohtaisista agendoista. Jos esimerkiksi seurannassasi seurataan, mitä alalla tai tietyllä alueella tapahtuu, voit käyttää tätä tietoa ennakoivasti jo olemassa olevan agendan kohdentamiseen, jos se sopii viestintääsi. Mediaseurannastasi voi tulla tärkein inspiraation lähde työssäsi lehdistön ja sisällän parissa.

2. Tunnista merkitykselliset mediat

Käytä mediaseurantaasi nähdäksesi, vastaako näkyvyytesi kohderyhmäsi mediatottumuksia.

Tiedät jo luultavasti, mitä tiedotusvälineitä kohdeyleisösi seuraa, ja mediaseurannan avulla pysyt ajan tasalla siitä, saavuttavatko viestisi oikeat tiedotusvälineet.

Seuranta voi myös toimia inspiraationa muille oleellisille tiedotusvälineille. Esimerkiksi pieni ammattilehti on usein mukana mediaseurannassasi jonkin aikaa, koska se keskittyy johonkin asiaan, joka on myös sinulle merkityksellinen. Tai se voi olla media, joka kirjoittaa säännöllisesti asiasta, jota et ole aiemmin ajatellut.

3. Seuraa avainsanoja ja löydä uusia

Mediaseuranta tutustuttaa sinut uusiin alueisiin, käsitteisiin ja termeihin. Seuraa mediaseurannalla oleellisia aiheita ja avainsanoja, joita käytetään usein toimialallasi, alueellasi tai agendallasi, jotta pysyisit ajan tasalla.

Saatat myös löytää uusia avainsanoja, jotka ovat sinulle tärkeitä. Merkitykselliset maininnat saattavat sisältää sanoja, joita et käytä, joten mediaseuranta voi auttaa sinua löytämään uusia alan trendejä.

Kun pysyt ajan tasalla uusista trendeistä, käsitteistä ja muotisanoista, voit myös käyttää tätä tietoa verkkosivustosi tekstien ja viestinnän jatkuvaan optimointiin, jotta sinut löydettäisiin Googlesta myös silloin kun potentiaaliset asiakkaat omaksuvat uudet sanat.

4. Tunnista tärkeitä sidosryhmiä

Tunnista mediaseurannalla tärkeimmät sidosryhmät, jotka voivat auttaa sinua saamaan viestisi oikeisiin paikkoihin ja oikealla painoarvolla.

Kun tarkastelet päivän uutisointia mediaseurannassasi, voit myös tarkastella, ketkä ovat puhuneet liiketoimintasi ja viestinnän kannalta keskeisistä aiheista. Ota tavaksi seurata, ketkä esiintyvät useimmin seurannassasi.

Onko kyseessä sama poliitikko, joka esiintyy tiedotusvälineissä sinulle merkityksellisessä asiassa? Kirjoittavatko tietyn tyyppiset asiantuntijat paljon mielipidekirjoituksia? Mitkä ammattilaiset ovat usein mukana tiedotusvälineiden seurannassa?

5. Löydä oikeat toimittajat

Ei enää harhalaukauksia. Toimittajat, jotka esiintyvät usein mediaseurannassasi, saattavat olla kiinnostuneita asioistasi, joten pidä silmällä, ketkä kirjoittavat sinusta tai toimialastasi.

Tunnet luultavasti jo sellaiset toimittajat, jotka useimmiten raportoivat asioistasi, mutta voi olla hyödyllistä seurata, ketkä uudet toimittajat ilmestyvät mediaseurannassasi. Käytä sitä lähtökohtana sellaisen suhteen rakentamiselle, josta voi olla hyötyä organisaatiollesi tai yrityksellesi vuosien ajan.

Nämä ovat vain muutamia tapoja, joilla asiakkaamme käyttävät mediaseurantaa päivittäisessä työssään. Mediaseuranta voi antaa sinulle tietoa, mikä toimii ja mikä ei toimi organisaatiossasi sekä työssäsi viestinnän ja lehdistön parissa. Käytä mediaseurantaa päivittäisenä työkaluna, jotta voit työskennellä tehokkaammin ja saada viestinnälläsi aikaan enemmän vaikutusta.

Lue lisää

Lukuaika: 5 min
23. tammikuun 2024 |
Lukuaika: 4 min
18. lokakuun 2023 |
Kirj.:

Ota yhteyttä

Täytä lomake ja kerro meille hieman haasteistasi ja tarpeistasi. Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

Lataa PDF

Täytä lomake ja olet valmis lataamaan tämän blogikirjoituksen PDF-muodossa.

Varaa
Mediaseuranta-demo

Lataa e-kirjamme
median seurannasta

Varaa esittely

Hootsuite Amplify